Header

Dešavanja

Delegacija Sportske akademije u Nemačkoj

Datum: 30.11.2016 • • Pogledano: 605
U sklopu intenzivnih aktivnosti na uspostavljanju dugoročne saradnje sa sportskim institucijama Nemačke, Predsednik saveta sportske akademije prof. dr Siniša Jasnić i rukovodilac projekata i osposobljavanja kadrova singles,Zoran Jerković boravili su u Frankfurtu i Bonu u četvorodnevnoj poseti.

Klaudija Bokel i prof. dr Siniša Jasnić
Klaudija Bokel i prof. dr Siniša Jasnić

Tom prilikom priređena je svečana dodela titula počasnih doktora nauka Klaudiji Bokel i Ernestu Erku Kalaču, inače našim profesorima po pozivu. Svečanost je organizovana na Skupštini mačevalačkog saveza Nemačke u elitnom centru u Bonu. Bila je to prilika za definisanje prioritetnih zadataka na povezivanju Sportske akademije sa MOK-om i Sportsko-olimpijskim savezom Nemačke.

Siniša Jasnić, Ernest Kalač, Klaudija Bokel i Zoran Jerković
Siniša Jasnić, Ernest Kalač, Klaudija Bokel i Zoran Jerković


Posebno su bili uspešni poseta i razgovori koji su vođeni u Frankfurtu, u sedištu fitnes industrije "Kilersports group", sa vlasnikom Maximilijan Michael von Anhaltom. Definisani su modaliteti saradnje i upućivanja naših studenata na specijalizaciju i usavršavanje. Dogovorena je dalja koordinacija aktivnosti sa Nemačkom ambasadom u Beogradu.

Siniša Jasnić i Klaudija Bokel
Siniša Jasnić i Klaudija Bokel


Na kraju, upriličena je poseta Sportskom savezu Hesena i Fudbalskom savezu Nemačke.

Opšti utisak je veoma pozitivan a nastavak aktivnosti na realizaciji zacrtanih zadataka nastaviće se za desetak dana u Beogradu kada očekujemo posetu Ernesta Kalača, Michaela Von Anhalta i predsednika Nemačkog karate saveza Wolfganga Veigerta.

sinisa jasnic zoran jerkoviczoran jerkovic sinisa jasnic nemacka